Powered By Blogger

понеділок, 17 березня 2014 р.

Модуль 5. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме: розвивати їх інформаційну грамотність; вміння працювати в мережі; розвиток творчого мислення; можливість спілкування і обмін ідеями у мережі. Під час роботи над модулем я дійшла до висновку, що:
  • Інтернет може бути потужнім інструментом для проведення досліджень.
  • Майстерне оперування пошуковими стратегіями допомагає учням і вчителям ефективно шукати корисні відомості та дані в Інтернеті.
  • Закони правомірного використання інформації описують, як учителі та учні можуть скористатися під час навчання матеріалами, захищеними авторським правом.
  • Учнів потрібно навчати критичному оцінюванню веб-ресурсів.
  • Потрібно зважати на цілу низку факторів при визначенні достовірності та цінності веб-сторінки для використання в проектах. 
Робота над даним модулем була надзвичайно цікавою, адже працюючи в Інтернеті рідко задумуєшся над оцінюванням веб-сайтів, широкими можливостями пошуку інформації, можливостями зворотнього зв'язку у мережі. Найчастіше користуючись цим, ми сприймаємо дані можливості як належні, не продумуючи їх величезне значення.Я вважаю вправи модуля є корисними на сьогодні і не тільки для проектної діяльності!

Немає коментарів:

Дописати коментар