Powered By Blogger

понеділок, 24 березня 2014 р.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів.

  • Електронна пошта, чати, миттєві повідомлення, передавання голосу через Інтернет дозволяють учням спілкуватися з партнерами з різних країн світу через Інтернет. 
  • Блоґи, вікі та онлайн-документи для спільного редагування дозволяють учням співпрацювати в проектах завдяки тому, що учні діляться своїми роботами та коментують роботи інших в режимі онлайн.
Соціальні сервіси Веб 2.0 (нові інтерактивні сервіси Інтернету) змінюють традиційні шляхи співробітництва, спілкування та взаємодії. Веб сайти Веб 2.0 дозволяють користувачам здійснювати дещо більше, аніж просто отримувати (знаходити) інформацію.  Користувачі можуть легко створювати свої сайти та ресурси, що знаходяться у  Веб 2.0 та  контролювати (редагувати, запрошувати  інших користувачів, спільно редагувати та обговорювати матеріали). Ці сайти заохочують користувачів додавати інформацію та мають на меті сприяння творчості, співпраці та розповсюдженню інформації.

Блоги.


Приклади використан-
ня у навчанні
Персональні щоденники; анотовані тематичні списки джерел для досліджень; хронологічні записи спостережень; обговорення та відгуки щодо навчального процесу; збір відповідей на запитання та відгуків на запропоновані ідеї; обговорення питань та проблем, які стосуються певної галузі знань тощо.

Вікі.

Приклади використан-
ня у навчанні
Створення групових спільних веб-статей; розробка спільних тематичних Веб-сайтів у співробітництві з користувачами з інших міст, країн; обмін результатами досліджень; спільне планування проектів; збір інформації; обговорення тощо



1 коментар:

  1. Гарні приклади використання. Гадаю, що спілкування в таких випадках буде, дійсно, ефективним ну і необхідним.

    ВідповістиВидалити